Поредна седмица започва с високи температури. През новата седмица ще се

...
Поредна седмица започва с високи температури. През новата седмица ще се
Коментари Харесай

Синоптичка каза кога ни удрят снеговалежите

Поредна седмица стартира с високи температури. 

" През новата седмица ще се радваме на циганско лято, до сряда температурите ще се приближават до летните стойност. В Югозападна България и в Горнотракийската равнина ще има условия за 26-27 градуса ", заяви синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова,

Тя посочи, че от четвъртък в страната се чака вятър от североизток, който ще докара до намаляване на температурите с 5-6 градуса. Янкова сподели и по кое време ще пристигна зимата.

" Още при започване на ноември ще усетим по-чувствително захлаждане. Валежи от сняг се чакат през втората половина на ноември. Има спорни отзиви каква ще бъде зимата. Колеги бяха споделили, че чакаме да бъде по-мека, само че неотдавна се появи нова прогноза за изненадващо студена зима с щедро количество превалявания ", съобщи синоптикът.

Над Балканите също ще бъде по-топло от естественото за края на октомври. И в случай че при нас се чака захлаждане, то в Гърция уикендът ще бъде топъл и безоблачен, с оптимални температури до 27 градуса.

Янкова акцентира, до момента в който ние се радваме на хубаво време, в Нигерия са на ръба на оцеляването поради продължаващите превалявания.

" Над 600 души са умряли от наводненията. Над милион са вътрешно разселените, унищожена е земеделска земя, която е главно препитаниe. Населението дълго време се бори със сушата и се молиха за малко дъжд. Това ни припомня да бъдем виновни към природата ", призова Янкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР